Pagina's

zaterdag 17 februari 2024

Noble beschikbaar

Herdermix reu, 60cm/29kg, geboren schatting 03 maart 21Noble komt uit Spaans asiel dat leeg moest op honden vanwege een complete vernieuwing van het asiel en de installaties. We hebben gemeend met een aantal van de overgebleven honden te helpen, zoals Noble een gezellige makker die een warm thuis verdient. De rescue organisatie is inmiddels uit het asiel maar Noble wacht na een jaar nog steeds hier in opvang op een huisje. De eerste 7 maanden kreeg hij niet eens een reactie maar daarna liep het meest stuk op het feit dat hij welliswaar van wandelen houdt, maar aan de lijn trekt en naar honden op straat een grote mond kan hebben, al is hij wel stuurbaar. In Spanje had de dierenarts hem op 5 jaar geschat maar hij kwam met flinke puppyvoeten en is zowel in Spanje als in opvang Nederland gegroeid. En was ook nog wel puber qua karakter toen hij kwam. Dus we denken vorig jaar hooguit 2 jaar oud en nu dus ongeveer 3 jaar en volwassen. Noble was in Spanje in een dorpje vermoedelijk gedumpt en was vriendelijk naar mensen en honden die hij tegenkwam in de buurt. Toen hij na een paar weken op straat steeds magerder en treuriger werd, vroegen buurtbewoners het asiel om hulp. Leergierige herdermix (60cm) die pootjes geeft en meest tevreden met een balletje in zijn bek rondloopt. Noble is een vrolijke lompe snuiter die nog wel wat opvoeding nodig heeft. Sociaal met alle honden in de grote opvangroedel, maar aan de lijn kan hij wel wat sturing gebruiken om andere honden te passeren. Helaas krijgt hij in de opvang geen wandelingen en kan daardoor zijn energie niet kwijt. Slaapt rustig in een bench, is zindelijk en kan een paar uur alleen thuis blijven. Noble is wel bang voor onweer/vuurwerk en dan soms onrustig. Noble wordt niet bij katten geplaatst. Noble is gecastreerd, gechipt, ge├źnt, ontwormd en getest op Middellandse Zeeziektes. Hij is dagelijks op afspraak in de opvang te Smilde te bezoeken. Adoptiebijdrage stichting Esperanza euro 345. Bij interesse graag een mail naar zijn opvangvrouwtje Maureen via emailadres: opvanghonden@live.nl Graag wat motivatie en basis informatie zoals gezinssamenstelling, eventuele huisdieren (niet bij katten), hoe u woont, de wandelomgeving, wat u wandelt, hoe de tuin omheind is. En hoe vaak en hoe lang Noble bij u alleen thuis zou moeten zijn.
Foto album Spanje klik hier 

Foto album Nederland klik hier
Honden worden niet vastgehouden voor vakantie, ziekenhuisopname, werk, verbouwing, nog te zetten tuinomheining of wat voor reden dan ook dus graag enkel reageren als u ook daadwerkelijk een hond kunt hebben.

14 feb 24: Eindelijk een lange wandeling voor Noble. Hij heeft 5 kwartier gewandeld; hij is in goede conditie dus voor hem geen enkel probleem. Hij verdient een baasje die dagelijks met hem er op uit kan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.