Pagina's

dinsdag 21 november 2023

Zani beschikbaar

gesteriliseerd teefje, onherleidbare mix 46cm geboren 18-04-2014, gewicht 19 kilo (was 25 kilo), streefgewicht 15 kilo.

Zani is een middelmaat mix teefje van 9 jaar oud wiens vrouwtje verdrietig genoeg is overleden. Ze was gewoon met andere honden (reu/teef, groot/klein) te leven, maar kan ook als hond alleen geplaatst. Ze wandelde de laatste jaren niet meer en was ook nog eens verwend met lekkere hapjes en kampte met zwaar overgewicht. Inmiddels is de eerste 6 kilo er af en waggelt ze niet meer en danst ze af en toe al vrolijk mee. Toch is het streven baasjes te vinden die haar door dieet voer en niet te gulle hand met snoepjes en lekker wandelen nog eens 4 kilo laten afvallen. Ze is echter al zo in conditie vooruit gegaan dat ze nu ter adoptie kan.Aan de rustige straat liep ze in het begin wat onwennig want haar wereldje was zo lang klein. Inmiddels loopt ze wel braaf mee maar enthousiast wordt ze er niet van. Echter neem je haar mee naar leuke landelijke snuffelplekken zoals bos, heide en paden door de velden dan loopt ze genietend mee. Zani was weinig gewend en is wat verlegen bij onbekend bezoek maar gaat naar rustige mensen wel toe en dan kunnen ze haar ook aaien. Kende op zich ook wel een peuterkleinkind en was daar lief mee. Maar geen hond voor een prikkelrijk huishouden. Ondanks dat ze al 9 jaar een lief bazinnetje en een warm huisje had is ze toch in veel opzichten een rescue hond die weinig van de wereld gezien heeft. Maar het is een zachtaardig vriendelijk dametje die nog even een stabiel liefdevol thuis verdient. Hoewel ze vroeger wel hele dagen alleen thuis was, heeft het er in gehakt dat ze alles wat vertrouwd was is kwijt geraakt en zoeken we een huisje waar het alleen zijn rustig kan worden opgebouwd.
Zani is gesteriliseerd en ge├źnt. Ze kent geen katten maar gezien haar karakter denken we dat ze een kat wel met rust zal laten. Adoptie stichting Esperanza Hoop voor Honden. Adoptiebijdrage euro 345. Bij interesse om Zani te adopteren dan graag een mail naar haar opvangvrouwtje Maureen via opvanghonden@live.nl Graag wat motivatie en basis informatie zoals gezinssamenstelling, eventuele huisdieren, hoe u woont, de wandelomgeving, wat u wandelt, hoe de tuin omheind is en hoe vaak en hoe lang Zani bij u alleen zou moeten zijn. Dan hebben we een beetje een beeld van uw situatie en denken we graag mee of Zani bij u kan passen. 

Klik hier voor haar foto album

Zani kan na gewenning op rustige plekken los lopen en blijft goed bij de roedel. Conditioneel kan ze inmiddels prima een uur mee wandelen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.