vrijdag 12 april 2024

Brown beschikbaar

Zou het ooit lukken om voor onze gezellige actieve Brown een thuis te vinden? Brown is een onherleidbare mix met 47cm en 20 kilo een leuke middelmaat. Sommigen zien een labrador in de mix en anderen een amerikaanse staffie. Ze heeft in ieder geval het bijbehorende enthousiasme en lompheid van deze rassen. Door verwaarlozing in het verleden is Brown haar lijf alles behalve nieuw, al is ze inmiddels aardig opgelapt. Als ze eens het geluk heeft om mee te mogen voor een wandeling, wordt je door deze (minimaal) 8 jaar oude dame dan ook opgetogen over straat gesleurd omdat ze in haar blijdschap niet weet of ze links of rechts zal snuffelen. Brown wil alles wat ze gemist heeft inhalen! Brown kijkt niet om naar haar nare verleden maar leeft in het heden en zoekt gezellige actieve baasjes om samen te genieten van knuffelen, wandelen, spelen (en eten). Brown krijgt al nauwelijks reacties en als mensen reageren knappen ze helaas meteen af op het feit dat Brown in huis kan plassen. Poepen doet ze keurig buiten. Ze heeft een zwakke sluitspier van de blaas waarvoor ze medicatie krijgt. In de nacht als ze rustig in haar bench ligt blijft ze droog, maar overdag bij enthousiasme kan het zijn dat ze zo vrolijk aan het kwispelen is dat ze inene heel nodig moet en het niet kan ophouden. In de grote opvangroedel kan er gewoon te weinig op gelet worden. Een plekje waar ze gewoon dagelijks haar wandelingen krijgt en men haar wat vaker op de dag tussendoor mee de tuin in kan nemen zou het probleem misschien minder spelen. Brown kan prima alleen thuis zijn, maar omdat ze vaker uit moet is ze niet geschikt voor mensen die haar langer dan 3 uur alleen moeten laten. Ze kan met andere honden in de roedel spelen, maar een plek als hond alleen is vermoedelijk het meest ideale. Op straat negeert ze andere honden of kwispelt vriendelijk en wil ernaartoe maar kun je haar prima langs de passerende hond meenemen. Ze ontlast zich aan de straat en snuffelt wat af, maar mee met de auto naar een rustige plek en dan een uur aan de lange lijn wandelen door de natuur dan heb je echt een hond die stralend geniet. Los heeft ze helaas bananen in de oren, maar ze vindt het geen probleem om aangelijnd te blijven. Brown werd in maart 2022 met nog wat honden door iemand uit het grote dodingstation in Cordoba Spanje gered. Het asiel in Granada kreeg het verzoek de geredde honden op te nemen. Brown was even van slag maar werd al snel opgewekt en vrolijk. Maar helaas vond ze geen baasjes. Het asiel moest vanwege een grote renovatie sluiten en leeg en probeerde voor alle honden adoptanten te vinden maar dat lukte niet. Ondanks dat we vol zaten hebben we om het asiel daar te helpen wat van de overgeschoten, niet bemiddelde honden laten komen waaronder de gezellige Brown. Haar verleden is onbekend maar ze is vermoedelijk in gebruik geweest als fokteef en afgedankt. Brown verdient het om te ervaren hoe het is om geliefd en gewenst te zijn. 

2e album Nederland: https://myalbum.com/album/Dn8ZrdBGgfM2/

Foto album Brown in Nederland: https://myalbum.com/album/cNmvmdbMLZnH

Foto album Brown Spanje: https://myalbum.com/album/sFvri3GEtgxt

Oorsprong Spanje Bemiddeling stichting http://esperanzahoopvoorhonden.nl/ . Adoptiebijdrage euro 345. Anti ontsnappingstuig maat 3 euro 41. Brown is bang van vuurwerk. Ze is gesteriliseerd, gechipt, ontwormd, geënt (en getiterd).

Bij interesse om Brown te adopteren dan graag een mail naar opvanghonden@live.nl Graag wat motivatie en basis informatie zoals gezinssamenstelling, eventuele huisdieren, hoe u woont, de wandelomgeving, wat u wandelt, hoe de tuin omheind is en hoe vaak en hoe lang Brown bij u alleen zou moeten zijn. Dan hebben we een beetje een beeld van uw situatie en kunnen we meedenken of Brown bij u kan passen. Brown is 24 april 23 geopereerd geweest waarbij haar tepellijst aan 1 kant is verwijderd omdat ze daar chronische tepelontsteking had met onstekingsmassa met cystes die steeds vulden. Helaas zo ernstig en groot dat het niet met antibiotica te verhelpen was maar een grote operatie nodig was. Brown is goed hersteld en nog altijd een blij ei die enthousiast is en graag wandelt.

update 18 aug 23: Brown haar uitslag bloedtest Leishmaniose was goed en ze mag stoppen met de allopurinol. Wel krijgt ze nog medicatie voor haar blaassluitspier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.