woensdag 16 oktober 2024

lijst beschikbare honden

Klik op de naam van de hond om naar zijn of haar informatie te gaan. 
 
  1. Freek  langzitter, 2 jaar in de opvang, sinds juli 22!
  2. Brown Langzitter 2 jaar opvang sinds september 22 
  3. Zani langzitter 1 jaar in de opvang sinds aug 23
  4. Kito langzitter  1 jaar in de opvang sinds aug 23
  5. Lydia langzitter 1 jaar in de opvang sinds okt 23
Esperanza helpt honden uit Nederland en het buitenland, meest van 2 Spaanse asielen. De adoptietak is kleinschalig en we richten ons juist niet op de schattige ongecompliceerde honden die toch wel snel plaatsen, maar op de honden die over het hoofd gezien worden en ook zo nood hebben aan een warm thuis! Doordat er afgelopen jaar veel minder honden geadopteerd zijn, is er weinig doorstroming en hebben we thans enkel langzitters. De adoptiebijdrage is euro 345.

 

Freek beschikbaar

Gecastreerde boerenfoks reu 46cm/11,5kg van 2 jaar oud. Een langzitter want hij was zo'n 4 maanden oud toen hij in opvang kwam voor herplaatsing en wacht inmiddels 2 jaar op een nieuw thuis. Gewoon een Nederlandse hond met zoveel pech aan de start van zijn leven.Freek is een leuke middelmaat boerenfoks die vanwege zijn angst voor vreemden kansarm is op plaatsing. Heel sneu want Freek is eigenlijk heel gezellig en aanhankelijk. Een vrolijke speelse bink die zich goed vermaakt met zijn hondenvriendjes in de opvang. Helaas zijn de speelse honden allemaal geplaatst en mist hij dit jaar een echt speelmaatje in de roedel met meest oudjes. Esperanza helpt honden uit Nederland en het buitenland en heeft daarbij een zwak voor honden die wat extra hulp nodig hebben om een passend huisje te vinden. Zo ook Freek een Nederlandse boerenfoks die met 46cm/11,5 kg geen klein Jack russelkruisinkje is, maar een middelmaat hond! Freek had niet de juiste leeromgeving als pupje en heeft nood aan een stabiel thuis. Door omstandigheden heeft hij in zijn socialisatie fase geleerd dat vreemde mensen bedreigend zijn en is bang voor ze. Hij loopt wel mee aan de lijn en ontlast zich ook aan de lijn maar voorbijgangers (ook met honden) en bezoek is erg spannend. Een open sociaal maatje helpt hem meest goed om zijn angst voor bezoek te overwinnen en bij rustig bezoek uiteindelijk toch kennis te komen maken. Hij wordt mede daarom enkel bij een andere hond geplaatst. Liefst een stabiele open hond die niet te klein is (Freek is wat lomp voor kleine hondjes). In puberangstfases af en toe een terugval en dan bleef hij toch liever blaffend op een afstandje bij bezoek. Adoptanten zullen er door heen moeten kijken dat er geen magische klik zal zijn. Ook kennismaken met vreemde honden kan spannend zijn; zeker als ze groter zijn. Aan nieuwe grotere opvanghonden is hij echter na een paar dagen gewend en speelt dan ook met ze.

Freek is niet breed plaatsbaar maar verdient het zo om eindelijk een eigen huisje te vinden. We denken aan een rustig huishouden in een rustige omgeving bij een stabiele evenwichtige hond die ook met hem wil spelen en een omheinde tuin zonder teveel buurtprikkels. Hij wordt niet als hond alleen geplaatst.  Hij wandelt wel regelmatig als hond alleen. Freek gaat graag mee in de auto en kan dan op rustige plekken (zonder voetgangers) ook loslopen.

. We helpen honden uit Nederland en het buitenland. Freek is een Nederlandse herplaatser. Geboren 07-03-22. Freek is gecastreerd, gechipt, geënt (en getiterd), ontwormd. Hij is dagelijks op afspraak in de opvang te Smilde te bezoeken. Freek is geen kleine Jack russel maar een middelmaat boerenfoks van 46cm/11,6kg (en dus ook voor een boerenfoks aan de grotere kant). Adoptiebijdrage euro 345. Bemiddeling Esperanza Hoop voor honden. Anti ontsnappingstuig maat 2 euro 38,50 Foto album Freek: https://myalbum.com/album/Jn9PHWxxPmTM  

Na een jaar een nieuw foto album aangemaakt:  https://myalbum.com/album/2wEXhhpxVSyf/

Bij interesse om Freek te adopteren dan graag een mail naar Maureen via opvanghonden@live.nl Graag wat motivatie en basis informatie zoals gezinssamenstelling (geen kinderen gewend), wat over uw eigen hond, uw eventuele ervaring met bange honden, eventuele andere huisdieren (niet bekend met andere huisdieren), hoe u woont, de wandelomgeving, wat u met hem wilt wandelen, hoe de tuin omheind is en hoe vaak en hoe lang Freek bij u alleen zou moeten zijn.

Zonder basis informatie is een eerste inschatting en antwoordmail niet mogelijk. We streven ernaar om serieuze aanvragen binnen 24 uur te beantwoorden. Indien u geen antwoord heeft gehad dan mist de gevraagde informatie waarschijnlijk in uw mail. Bij reservatie worden de sites meteen bijgewerkt. Honden worden niet vastgehouden voor vakantie, ziekenhuisopname, werk, verbouwing, nog te zetten tuinomheining of wat voor reden dan ook dus graag enkel reageren als u ook daadwerkelijk een hond kunt hebben.Freek loopt op een rustig fietspad al los mee en negeert langskomende fietsers. Samen met Nara (reeds geplaatst) schattig in een mandje.Freek bijna 10 maanden, socialisatie bezoek die ook met hem wandelde. Hij deed het heel goed. Freek 11 maanden oud.

Vrolijke Freek heeft ook zijn 2e verjaardag in de opvang moeten vieren. Hij heeft gelukkig nog een heel leven voor zich en we hopen dan ook dat hij zijn 3e verjaardag en nog heel veel meer verjaardagen gewoon in een eigen thuis mag vieren met zijn baasje(s).

Kito beschikbaar

10 sep 24 wijziging: Koppel bemiddeling samen met Zani
  • Voer Kito wordt gesponserd door Attje en Catrinus
  • Orthopedisch bed gekregen van Jeanet

Voor Kito zoeken we eigenlijk meer adoptanten op afstand die zouden willen doneren voor zijn verzorging. Hij is beschikbaar voor adoptie maar de kans op een passend plekje is klein.Kito is in Roemenie door zware mishandeling als pup blijvend gehandicapt geraakt. Hij is schuw en op zijn hoede. Direct uit dierenkliniek in Roemenie geadopteerd en ruim 9 jaar gelukkig bij zijn vrouwtje die een grote omheinde tuin had. Helaas is zijn vrouwtje gestorven. Samen met Zani als noodgeval honden opgenomen hier in de grote opvangroedel ondanks dat het vol zit. Zani kan gewoon aan de lijn wandelen etc, maar Kito is echt een rescue hond die nog als een straathond met zulke afschuwelijk nare ervaringen met mensen ze begrijpelijk liever uit de weg gaat. Gehoorzaam naar zijn opvangvrouwtje, probleemloos in de roedel, aanhankelijk op rustige momenten naar zijn opvangvrouwtje maar verder voor andere mensen niet te benaderen.Mochten mensen met een grote goed omheinde tuin en een rustige omgeving hem nog een liefdevol thuis kunnen bieden zou het geweldig zijn. Kito is tuinzindelijk maar verder een senioren hond die geen switch meer kan maken naar standaard huishond voor 5 maal daags wandelen aan de straat in een huis met bezoekers en een klein tuintje, daar wordt hij niet echt gelukkig meer van. Hij is lichamelijk en geestelijk als pup door de mens zwaar beschadigd. Doet geen vlieg kwaad (bij vasthouden leegt hij zijn blaas en anaalklieren) maar is bij mensen altijd op zijn hoede. Hij is niet te paaien met snoep of lieve woordjes. Ook niet door zijn opvangvrouwtje als hij vrij in de tuin loopt. Bezoekers die eigenwijs toch lokgeluiden maken etc. om zijn vertrouwen te winnen, bereiken het tegenovergestelde. In de roedel met zijn opvangvrouwtje ook zeker een blije hond en Kito heeft ook zeker kwaliteit van leven. Als hij nog ergens een rustigere adoptie plek vindt waar hij veel door een openstaande deur in en uit kan lopen een veilig omheinde tuin in zou dat fijn zijn. Maar we realiseren ons dat zijn adoptiekansen heel klein zijn. Uiteraard als hij nooit plaatst mag hij hier blijven maar het is wel onverwacht nog weer een zorgenkind erbij. Vandaar dat we hem hier zetten eigenlijk in de hoop op ondersteuning van adoptanten op afstand voor voeding en medische kosten. Kito heeft inmiddels een orthopedisch kussen gedoneerd gekregen waarvoor dank.

Foto album Kito: https://myalbum.com/album/THqQTgQK7y3X/

Kito kan op zich aan de lijn lopen. Het intuigen echter is heel stressvol en maakt dat hij zijn plas laat lopen en ook op straat is er veel stress, niet omdat hij bang is van verkeer, maar omdat hij weet dat hij door restrictie lijn niet kan vluchten. Tijdens maken van dit filmpje waren er geen voetgangers op straat. Inmiddels gaat hij vaker mee en loopt hij vanuit huis samen met Zani al stukjes op de landweg en is steeds drukker met snuffelen en boompjes markeren (gehurkt want hij kan zijn achterpoot door zijn rugletsel niet optillen). Mee in de auto voor wandelen is echter totaal nog niet aan de orde. 

Kito is gecastreerd, gechipt, ontwormd, geënt (en getiterd). Kito is geboren schatting 05-01-2014.

Zani beschikbaar

Zani kwam met Kito. Omdat Zani wat meer kans leek te hebben op een thuis hadden we ze gescheiden ter adoptie maar nu het na een jaar niet gelukt is voor Zani een thuis te vinden hebben we gemeend ze niet meer te scheiden en enkel nog als koppel ter adoptie aan te bieden. Ook omdat Zani sinds kort soms wat last heeft van ouderdomsincontinentie en daardoor ook kansarmer is op een thuis. Al heeft ze de afgelopen maand geen last meer gehad. Mogelijk wil iemand Zani sponseren voor voer en dergelijke? Qua voer kost ze euro 30 per maand.  gesteriliseerd teefje, onherleidbare mix 44cm geboren 18-04-2014, gewicht 13,85kg kilo (was 25,6 kilo!!). Ze heeft nog enkele vetbulten en hopelijk minderen die nog bij voldoende beweging. In een jaar tijd is deze topper dus 12 kilo afgevallen. Zani is een middelmaat mix teefje van 10 jaar oud wiens vrouwtje verdrietig genoeg is overleden. Ze was gewoon met andere honden (reu/teef, groot/klein) te leven. Ze wandelde de laatste jaren niet meer en was ook nog eens verwend met lekkere hapjes en kampte met zwaar overgewicht. Ondanks dat ze haar gewicht bijna gehalveerd heeft en nu lekker rent en een uur kan wandelen en in goede conditie is heeft ze helaas afgelopen jaar geen eigen huisje mogen vinden.  Aan de rustige straat liep ze in het begin wat onwennig want haar wereldje was zo lang klein. Inmiddels loopt ze wel braaf mee maar enthousiast wordt ze er niet van. Echter neem je haar mee naar leuke landelijke snuffelplekken zoals bos, heide en paden door de velden dan loopt ze genietend mee. Zani was weinig gewend en is wat verlegen bij onbekend bezoek maar gaat naar rustige mensen wel toe en dan kunnen ze haar ook aaien. Kende op zich ook wel een peuterkleinkind en was daar lief mee. Maar geen hond voor een prikkelrijk huishouden. Ondanks dat ze 9 jaar een lief bazinnetje en een warm huisje had is ze toch in veel opzichten een rescue hond die weinig van de wereld gezien heeft. Maar het is een zachtaardig vriendelijk dametje die nog even een stabiel liefdevol thuis verdient. Zani heeft helaas als grote minpunt dat ze niet graag alleen thuis is. Ook met Kito niet. Ze kan dan eerst blaffen. Maakt niets stuk en legt zich er wel bij neer maar zoekt een huisje waar ze weinig alleen hoeft te zijn. Is geen grote kroeldoos maar op gezette tijden vindt ze het heerlijk om even geaaid te worden. Bij handling als kammen etc is ze er vandoor als ze ziet dat je een kam vast hebt. Maar met wat tact lukt het wel. In basis een heel makkelijk en gezellig hondje in de roedel. Zani is gesteriliseerd, gechipt, ontwormd, geënt (en getiterd).Ze kent geen katten maar gezien haar karakter denken we dat ze een kat wel met rust zal laten. Zani kwam met Kito maar die is niet echt bemiddelbaar dus hadden we besloten ze toch maar apart ter adoptie te zetten. Nu dat na een jaar niet gelukt is willen we ze niet meer uit elkaar halen. Ze kunnen wel bij andere honden geplaatst. Aan nieuwe honden in de roedel moet ze wennen al is ze verder wel vriendelijk en met wandelen loopt ze meest met boog om baasjes en honden heen. Ze is dus wel erg op eigen roedel gericht. In haar vorige roedeltje lagen de twee kleine hondjes graag tegen haar aan en ook hier kroop opvanghondje Vainilla (geplaatst) graag tegen Zani aan. Dus misschien zou het wel leuk zijn als Zani bij wat kleine hondjes kan wonen. Maar grotere rustige honden kan ook. Zani houdt niet zo van drukke speelse honden in huis en trekt zich dan liever terug in een andere ruimte. Adoptie stichting Esperanza Hoop voor Honden. Adoptiebijdrage euro 345. Bij interesse om Zani te adopteren dan graag een mail naar haar opvangvrouwtje Maureen via opvanghonden@live.nl Graag wat motivatie en basis informatie zoals gezinssamenstelling, eventuele huisdieren, hoe u woont, de wandelomgeving, wat u wandelt, hoe de tuin omheind is en hoe vaak en hoe lang Zani bij u alleen zou moeten zijn. Dan hebben we een beetje een beeld van uw situatie en denken we graag mee of Zani bij u kan passen. 

Klik hier voor haar foto album

Zani kan na gewenning op rustige plekken los lopen en blijft goed bij de roedel. Conditioneel kan ze inmiddels prima een uur mee wandelen.

dinsdag 15 oktober 2024

Lydia beschikbaar

Een senioren podenco teefje die meermaal daags medicatie moet hebben wat in het asiel in Spanje niet mogelijk was.En vaker uit moet overdag omdat ze door vocht afdrijvers dat teveel aan vocht er nu moet uit plassen. In principe probeert ze braaf buiten te plassen in de tuin, maar dat lukt niet altijd. Een tuin is in ieder geval een must omdat ze dan extra snel even naar buiten gelaten kan worden. Ze slaapt de nacht meest goed door. Ze wandelt graag en is geen ingedut oudje. Ze is niet bang van verkeer en ontlast zich aan de straat ook prima. Maar als ze mee mag op een landelijke wandeling dan zie je haar helemaal genieten. Ze heeft helaas veel moeite om alleen gelaten te worden.   Verder zit haar hart vol maar dan ook vol liefde!💗We hopen dat iemand haar nog een paar laatste jaren heel gelukkig kan maken, na een ongetwijfeld zwaar leven in Spanje met onvoldoende zorg. U krijgt het van haar in kado dagen samen dubbel en dwars terug. Lydia is bekend met een hartprobleem (versleten hartkleppen met medicatie goed onder controle) en haar longen werken niet optimaal maar vergis u niet het is een hondje die graag wandelt en prima een uur kan lopen. Voor de zekerheid zoeken we wel een rookvrij huishouden. Lydia heeft geen middellandse zeeziektes en haar nieren, lever etc zijn goed. Trappen lopen is ook geen probleem. Ze heeft wel afgesleten tanden waardoor ze liever natvoer at, maar dat is ook weer makkelijk om de medicatie voor haar hart in te stoppen. Inmiddels zijn haar kaken zo sterk dat ze gewoon brokjes eet.  gesteriliseerd teefje, podenco andaluz 45cm/11kg. Leeftijd geschat op 10 jaar (01-01-2014). Bemiddeling Esperanza. Adoptiebijdrage euro 345. Inclusief gedoneerd anti ontsnappingstuigje. Houdt wel rekening ermee dat haar medicatie ongeveer euro 160 per maand kost (ze krijgt uiteraard ruim mee). Ze is gesteriliseerd, gechipt, ontwormd, geënt (en getiterd).Foto album Nederland https://myalbum.com/album/FwBhjoXuiYLu/

Foto album Spanje https://photos.app.goo.gl/SWo4F9eFQBPJhgBg7 en 

https://photos.app.goo.gl/UGUTzFGQ2q1yHuY8A

Extra foto's en filmpjes Spanje inclusief kattentest asiel:  https://myalbum.com/album/fhkLHkfZG8tD/

Bij interesse om Lydia te adopteren dan graag een mail naar haar opvangvrouwtje Maureen via opvanghonden@live.nl Graag wat motivatie en basis informatie zoals gezinssamenstelling, eventuele huisdieren, hoe u woont, de wandelomgeving, wat u wandelt, hoe de tuin omheind is en hoe vaak en hoe lang Lydia bij u alleen zou moeten zijn. Dan hebben we een beetje een beeld van uw situatie en denken we graag mee of Lydia bij u kan passen.


Zonder basis informatie is een eerste inschatting en antwoordmail niet mogelijk. We streven ernaar om serieuze aanvragen binnen 24 uur te beantwoorden. Indien u geen antwoord heeft gehad dan mist de gevraagde informatie waarschijnlijk in uw mail. Bij reservatie worden de sites meteen bijgewerkt.

Honden worden niet vastgehouden voor vakantie, ziekenhuisopname, werk, verbouwing, nog te zetten tuinomheining of wat voor reden dan ook dus graag enkel reageren als u ook daadwerkelijk een hond kunt hebben.

woensdag 9 oktober 2024

Brown beschikbaar

Mixteefje gesteriliseerd, 47cm/20kg, 10 jaar oud. Foto album Nederland 2024: https://myalbum.com/album/Dn8ZrdBGgfM2/ Gaat u voor een rescue hond? Heeft u nog de energie om voor een pup te zorgen? Maar wilt u ook wel een senioren hond die een slecht leven met verwaarlozing heeft gekend nog een paar jaar gelukkig maken? Kijk dan eens naar onze sprankelende Brown, een levensgenieter die denkt dat ze nog een pup is en alles wil inhalen wat ze gemist heeft. Brown is een speels blij ei. Haar lijf is niet nieuw meer en we schatten haar zeker 10 jaar oud. Al kan men dat bij een eerste indruk nauwelijks geloven want Brown is actief en vol energie en levenslust. Brown kwam 2 jaar geleden uit Spanje en haar verleden is onbekend maar ze is vermoedelijk in gebruik geweest als fokteef en afgedankt. Aanhankelijk en enthousiast, maar het vinden van een passend thuis blijkt moeilijk omdat mensen haar qua zorg te bewerkelijk vinden. Brown heeft een zwakke sluitspier van de blaas. Dankzij medicatie is ze in de nacht droog maar overdag is het belangrijk dat ze met regelmaat buiten kan plassen. Brown kan prima alleen thuis zijn, maar omdat ze vaker uit moet is ze niet geschikt voor mensen die haar langer dan 3 uur alleen moeten laten. Ze is gewend om in een kunststof varikennel te slapen en ligt er bij het alleen zijn ook rustig in en dan is er geen probleem. Naast dagelijks wandelen zoeken we een huis met goed omheinde tuin waar ze tussendoor mag plassen. Want Brown moet net als een pup direct uit na het slapen, eten en spelen en dan is er niet altijd tijd om haar helemaal aan te lijnen. Brown kijkt niet om naar haar nare verleden maar leeft in het heden en zoekt gezellige actieve baasjes om samen te genieten van knuffelen, wandelen, spelen (en eten). Brown is een onherleidbare mix met 47cm en 20 kilo een leuke middelmaat. Sommigen zien een labrador in de mix en anderen een amerikaanse staffie. Ze heeft in ieder geval het bijbehorende enthousiasme en lompheid van deze rassen. Sociaal in de roedel en kan soms leuk met andere honden spelen, maar een huis als hond alleen lijkt het meest geschikt. Met wandelen reageert ze prima op vreemde honden.Bemiddeling stichting http://esperanzahoopvoorhonden.nl/ . Adoptiebijdrage euro 345. Anti ontsnappingstuig maat 3 euro 41. Brown is bang van vuurwerk. Ze is gesteriliseerd, gechipt, ontwormd, geënt (en getiterd). Brown is lichtpositief op leishmaniose. Op dit moment geen medicatie nodig. In februari 25 of eerder bij klachten bloedtest herhalen. Ze krijgt het supplement Impromune als ondersteuning. Bij interesse om Brown te adopteren dan graag een mail naar haar opvangvrouwtje Maureen via opvanghonden@live.nl Graag wat motivatie en basis informatie zoals gezinssamenstelling, eventuele huisdieren, hoe u woont, de wandelomgeving, wat u wandelt, hoe de tuin omheind is en hoe vaak en hoe lang Brown bij u alleen zou moeten zijn. Dan hebben we een beetje een beeld van uw situatie en kunnen we meedenken of Brown bij u kan passen. Brown werd in maart 2022 met nog wat honden door iemand uit het grote dodingstation in Cordoba Spanje gered. Het asiel in Granada kreeg het verzoek de geredde honden op te nemen. Brown was even van slag maar werd al snel opgewekt en vrolijk. Maar helaas vond ze geen baasjes. Het asiel moest vanwege een grote renovatie sluiten en leeg en probeerde voor alle honden adoptanten te vinden maar dat lukte niet. Ondanks dat we vol zaten hebben we om het asiel daar te helpen wat van de overgeschoten, niet bemiddelde honden laten komen waaronder de gezellige Brown. 
Meer nog over Brown klik hier