Pagina's

zaterdag 2 december 2023

Vainilla beschikbaar

​teefje 3 jaar kruising tibetaanse terrier, 8 kilo/35cm.  

Vainilla bleek een aangeboren ernstige hartafwijking te hebben maar dankzij lieve donateurs heeft ze een ballondilatatie gehad en is de vernauwing opgerekt. De aandoening is nu mild ipv ernstig en ze kan hier naar verwachting gewoon oud mee worden. Geen medicatie nodig. Eind november is ze terug geweest naar de cardioloog voor een controle echo en de arts was zeer tevreden. Ze heeft een normale levensverwachting en mag gewoon alles doen en heeft geen medicatie nodig. Wat ze wel nodig heeft is een eigen huisje. Het is sneu dat ze nu al een half jaar in de opvang op een warm thuis wacht, terwijl het zo een leuk gezellig hondje is. 

 

Vainilla is goed hersteld van de ingreep en het wandelen kan nu opgebouwd en ze geniet als ze haar neusje in het lange gras kan steken op jacht naar sprinkhanen en muisjes. Ze gaat los er helaas vandoor, maar kan hier op het omheinde speelveld keihard racen. Dus een wat grotere goed omheinde tuin met borders om omheen te rennen en gras om in te rollen zou voor haar wel een grote plus zijn. Sowieso ook voor de behandeling al een dartel levendig hondje die op de tuintafel kon springen en trap kan lopen. Ze mag graag met een piepspeeltje spelen en met water kliederen. Ze geniet vol overgave van knuffelen en wil haar baasjes niet graag delen met andere honden. Ze heeft veel moeite met alleen thuis zijn, zeker na de zware dag van de ingreep en we zoeken een huis waar ze weinig alleen hoeft te zijn en verwend een mandje in de slaapkamer mag krijgen.

Vainilla is met 21 andere honden gered uit het huis van een hoarder. Daar zaten ze in het donker opeen gepakt en zagen ze enkel hun instabiele verslaafde baasje. Er waren helaas ook overleden honden voor wie redding te laat kwam. In het asiel in Spanje heeft ze geleerd dat het heerlijk is om keihard te kunnen rennen. Net als poedelen in een badje water. Ze geeft zich met overgave over aan een knuffelpartij op schoot. De andere 21 honden hebben een plekje gevonden. Ook de heel bange, ook die een oog moest missen door beschadiging, ook de honden met oude breuken die nooit behandeld waren en verkeerd geheeld zijn. Enkel Vainilla die juist zo nood heeft aan een liefdevol thuis is nog zoekende.    Ze is gelukkig weg uit de hitte in Spanje en nu in Nederland maar het verblijf in een grote opvang is verre van ideaal. Het liefst zien we haar als hond alleen geplaatst waar ze alle aandacht en knuffels krijgt. Bij mensen die haar nauwelijks alleen hoeven te laten en waar ze liefst op de slaapkamer mag slapen want alleen blijven vindt ze nog moeilijk. Al helemaal als ze ziet dat andere honden wel gaan wandelen. Vainilla is klein maar niet mini. Ze is wel tilbaar met 8 kilo maar dus geen licht op de arm meesjouw hondje. Ze lijkt iets van een tibetaanse terrier(mix) en is ongeveer 35cm. 

 Foto album Spanje

 Foto album Nederland
Bemiddeling stichting Esperanza Hoop voor Honden. Vainilla komt uit Spanje en is in Smilde in de opvang en dagelijks op afspraak te bezoeken. Ze is gesteriliseerd, gechipt, ge├źnt, ontwormd en getest op Middellandse Zeeziektes. Adoptiebijdrage euro 345 en anti ontsnappingstuigje maat 2 is euro 38,50
Bij interesse om Vainilla te adopteren dan graag een mail sturen naar opvanghonden@live.nl Graag wat motivatie en basis informatie zoals gezinssamenstelling (kinderen kent ze niet), eventuele huisdieren, hoe u woont, de wandelomgeving, wat u wandelt, hoe de tuin omheind is en hoe deze eruit ziet en hoe vaak en hoe lang Vainilla bij u alleen zou moeten zijn. Dan hebben we een beetje een beeld van uw situatie en kunnen we meedenken of Vainilla bij u kan passen. Zonder basis informatie is een eerste inschatting en antwoordmail niet mogelijk. We streven ernaar om serieuze aanvragen binnen 24 uur te beantwoorden. Indien u geen antwoord heeft gehad dan mist de gevraagde informatie waarschijnlijk in uw mail. Bij reservatie worden de sites meteen bijgewerkt. Honden worden niet vastgehouden voor vakantie, ziekenhuisopname, werk, verbouwing, nog te zetten tuinomheining of wat voor reden dan ook dus graag enkel reageren als u ook daadwerkelijk een hond kunt hebben. Vainilla heeft een dikke ondervacht die snel klit en thans is ze weer kort getrimd. Ze kan wat verharen.

Wandelen met bezoekers aan de opvang door het bos.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.