Pagina's

vrijdag 24 november 2023

*urgent* Casata/Kaas beschikbaar

Casata/Kaas is een zeer lieve aanhankelijke 70cm grote mixteef waarin duidelijk wat Mastin of berghond invloeden zitten. Rastypisch moet ze even ontdooien maar dan is ze ook heel aanhankelijk naar alle mensen groot en klein..Casata werd in maart in Spanje gevonden onder de wonden alsof ze aangevallen was geweest. Haar vacht werd geschoren en haar wonden verzorgd. Met een antibioticakuurtje was het zo genezen. Ze leek sociaal met haar kennelmaatjes (reuen en teven) maar kon op het grote asielterrein vluchten voor een klein opdringerig puberyorkie. Sinds 5 maanden in Nederland en blijkt toch wel erg bang van andere honden. Bij haar opvanggezin ging het na een paar weken met 2 van de 3 honden prima en terug in de grote opvang gaat het na gewenning ook met de meeste honden goed en kan ze ook leuk met sommige honden spelen. Maar voor een enkele hond blijft ze angst houden. We zoeken nu al 5 maanden dringend een huis als hond alleen zodat ze zich weer veilig kan voelen. Het zou kunnen werken bij een dominantere zelfverzekerde hond want zelfs voor de kleine Vainilla heeft ze ontzag en likt ze de bek. Maar hond alleen heeft de voorkeur. Ze kan zich gelukkig zelf ook goed met een speeltje vermaken en mocht ook graag met de kinderen (vanaf 8 jaar) van het opvanggezin rennen en spelen. Met de aanwezige zelfverzekerde kat ging het prima en ook daar lag ze mee samen.Casata loopt braaf mee aan de lijn maar is soms wat voorzichtig/ op haar hoede en heeft vermoedelijk niet veel van de wereld gezien. Ze is natuurlijk ook nog een onzekere puber en wordt op 1 jaar geschat. Ze kan mee in de auto en in de bench is ze rustig en kan ze ook even alleen thuis zijn. Ze is graag buiten en we zoeken een huis met omheinde tuin in een wat rustigere woon en wandelomgeving. Ze is inmiddels gewend als huishond en tuinzindelijk, maar is het in de huidige leefsituatie niet gewend om het 5 maal daags aan de weg te doen.

Casata/Kaas komt uit Spanje en verblijft in Smilde en is dagelijks op afspraak te bezoeken. Ze is gesteriliseerd, gechipt, ge├źnt, ontwormd en getest op Middellandse Zeeziektes.

Bemiddeling stichting Esperanza. Adoptiebijdrage euro 345.

Foto album Spanje 

Foto album opvang Nederland

 Kaas heeft in opvang gezeten met kinderen (vanaf 8 jaar), andere honden, een kat en ook waren er konijnen in een ren.Bij interesse om Casata te adopteren dan graag een mail naar opvanghonden@live.nl Graag wat motivatie en basis informatie zoals gezinssamenstelling, eventuele huisdieren, hoe u woont, de wandelomgeving, wat u wandelt, hoe de tuin omheind is en hoe vaak en hoe lang Casata bij u alleen zou moeten zijn. Dan hebben we een beetje een beeld van uw situatie en denken we graag mee of Casata bij u kan passen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.