Pagina's

woensdag 15 maart 2023

Sproet beschikbaar

Engelse setter 55cm, teef gecastreerd, geboren (schatting) 01-06-2019

Sproet is onlangs vanuit Spanje naar Nederland gekomen in de hoop dat we liefdevolle baasjes voor haar kunnen vinden.
Sproet is een vrolijke open Engelse setter die graag geknuffeld wordt. Voor wie hebberig wordt van haar prachtige uiterlijk en enkel daarom wil reageren maar meteen een eerste kleine afknapper: Sproet heeft regelmatig een sliert kwijl uit haar mondhoek hangen die ze graag aan je afveegt. Wie daar tegen kan mag verder lezen…..

Sproet is zo’n 3 jaar oud en heeft vermoedelijk nooit in een huis geleefd en moet nog wel wat opvoeding krijgen maar past zich goed aan. Ligt rustig in bench, kan even alleen thuis zijn. In haar onschuld soms wat te enthousiast en ze kan mensen daardoor wat onstuimig begroeten maar er zit geen kwaad in. Ze wordt blij als je de lijn pakt en gaat wandelen ondanks dat ze in Spanje al een jaar in een kennel zat. Sproet schrikt op knallen en is weg als er in de roedel conflicten zijn en duikt in elkaar als het opvangvrouwtje moppert op de pubers, ondanks dat Sproet zelf braaf is en niets fout gedaan heeft. Sproet is in die zin een gevoelige hond. Maar verder niet angstig maar open en sociaal en blij.

Sproet komt uit Spanje en is in Smilde in de opvang en dagelijks op afspraak te bezoeken. Ze is gesteriliseerd, gechipt, geënt, ontwormd en getest op Middellandse Zeeziektes. Adoptiebijdrage Stichting Esperanza euro 345.Bij interesse om Sproet te adopteren dan graag een mail naar opvanghonden@live.nl Graag wat motivatie en basis informatie zoals gezinssamenstelling (gezien met kinderen vanaf 7 jaar, niet bang maar springt ook tegen kinderen op), eventuele huisdieren, hoe u woont, de wandelomgeving, wat u wandelt, hoe de tuin omheind is en hoe vaak en hoe lang Sproet bij u alleen zou moeten zijn. Dan hebben we een beetje een beeld van uw situatie en kunnen we meedenken of Sproet bij u kan passen.

Zonder basis informatie is een eerste inschatting en antwoordmail niet mogelijk. We streven ernaar om serieuze aanvragen binnen 24 uur te beantwoorden. Indien u geen antwoord heeft gehad dan mist de gevraagde informatie waarschijnlijk in uw mail. Bij reservatie worden de sites meteen bijgewerkt.

Honden worden niet vastgehouden voor vakantie, ziekenhuisopname, werk, verbouwing, nog te zetten tuinomheining of wat voor reden dan ook dus graag enkel reageren als u ook daadwerkelijk een hond kunt hebben.

Voorgeschiedenis: Een jaar geleden gaf een medewerkster van een hondenpension op het terrein een hondentraining toen er 2 belangstellende kijkers het veld op kwamen; Sproet met in haar kielzog een klein vriendje. Geen baasje te zien dus ze heeft ze maar even in een kennel gezet. Gelukkig waren ze gechipt en kon met wat speurwerk het baasje achterhaalt die ze kwam halen. Hij bleek met de beste intenties wat ongewenste gedumpte honden op een veldje een paar dorpen verderop te houden maar Sproet wist steeds te ontsnappen. Hij had geen geld om haar te steriliseren en ze zat tegen een loopsheid aan vermoedelijk, dus dat was wel een zorgenpunt met deze ontsnapper. Hij besloot het kleine manneke mee te nemen en vroeg de pensionmedewerkster een goed thuis voor Sproet te zoeken. Na haar loopsheid is Sproet geholpen en keek de pensionmedewerkster in stilte samen met de asielhoudster van het Sierra Nevada asiel in Padul die op de hoogte was uit naar geschikte baasjes, maar helaas lukte dat niet die te vinden in Spanje. Afgelopen najaar besloten ze Sproet toch maar met foto’s op facebookpagina van het asiel te zetten. Dat leverde wel de nodige hebberige reacties op maar niet de gewenste. Geschrokken hielden ze haar toch maar weer stil. Onlangs waren we bezig met het transport van de wachtende honden bij Conny (asiel Fuentevaqueros dat leeg moet)en vroegen we Anita van het Sierra Nevada asiel naar Shiro en evt een andere sociale hond om het transport aan te vullen en kregen we de vraag of we met Sproet konden helpen. Zo kwam deze lieverd mee naar Nederland en gaan we nu op zoek naar een liefdevol thuis voor deze topper. 

klik hier voor foto album Spanje.

Klik hier voor foto album Nederland

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.