Pagina's

dinsdag 21 maart 2023

Nozem beschikbaar

Nozem is een leuk yorkie mixje met een hoog Frekkel gehalte. Hij is 33cm klein/5kg en ongeveer 3 jaar oud.

Hij komt uit Spanje waar hij in een dodingstation zat. Hij werd door iemand gered en naar het asiel gebracht waar hij ook al weer bijna een jaar zat. Omdat het asiel geheel gerenoveerd wordt, moesten alle honden weg. De meeste werden geadopteerd maar Nozem die aanvankelijk bang was van mensen, vooral mannen, was blijven zitten. De gemeente vond dat de overgebleven honden dan maar naar een dodingstation moesten maar dat wil de asielbeheerster natuurlijk niet. Ondanks dat we vol zitten hebben we gemeend met een aantal van de overgeschoten honden te helpen en zo is Nozem 18 februari naar Nederland gekomen. In de opvang moest hij een paar dagen wennen maar inmiddels is hij gek op zijn opvangvrouwtje en springt op schoot en geeft grif kusjes en laat zich optillen. Ook kammen en wassen en klitjes knippen onderging hij braaf. Hij slaapt in een bench en die lijkt dan vaak leeg omdat hij zich onder het kussentje verstopt. Soms mag hij op bed en dan duikt hij direct onder het dekbed en krult zich tegen je op. Hij is duidelijk ergens ooit een verwenhondje geweest. Nozem is erg blij dat na de lange eenzame tijd in de kennel hij weer iemand heeft aan wie hij zich kan hechten en is begrijpelijk nu nog wat wisselend met alleen thuis zijn. Dus we zoeken een plekje waar hij weinig alleen thuis hoeft te zijn en men het rustig kan opbouwen, zodat hij leert dat hij niet weer in de steek gelaten wordt.Nozem loopt goed mee aan de lijn en negeert passerende honden. Hij is niet onvriendelijk naar bezoek, ook niet naar kinderen, maar zou happerig kunnen reageren als hij ongevraagd benaderd wordt en is daarom niet op zijn plek in een kindergezin. In opvang gaat hij naar rustige mannen ook toe om kennis te maken dus vermoedelijk kan hij ook aan een baasje in huis wennen naast een eigen bazinnetje. Geen drukke wijk maar ergens met een park vlakbij of groen opgezette woonwijk. Kan trappen lopen en plaatsing op een bovenwoning zou ook kunnen mits voldoende wandelingen. Hij poepte in eerste instantie vooral op de bestrating; mogelijk door de asielkenneltijd maar het zou ook kunnen dat hij daarvoor ergens woonde waar hij veel op een balkon of patio zat waar hij zich moest ontlasten of ergens in een binnenstad woonde met weinig groen om zich te ontlasten. Inmiddels poept hij steeds vaker op het hondenveldje op het gras. Met honden sociaal, maar de drukke speelse middelmaten in de opvang die hem als boksbal gebruiken di e vindt hij niet leuk en hij zou vermoedelijk prima gedijen als hond alleen. Als hij maar een bazinnetje krijgt die hem veel aandacht en liefde kan geven.

Nozem kan trappen lopen en zou ook op een bovenwoning kunnen .  Nozem is gecastreerd, gechipt, geënt, ontwormd en getest op Middellandse Zeeziektes. Hij is dagelijks op afspraak in de opvang te Smilde te bezoeken. Adoptiebijdrage stichting Esperanza euro 345. Anti ontsnappingstuigje maat 1: euro 33,50

Foto album Spanje: https://myalbum.com/album/d7s39ea7Rpuj/

Foto album Nederland: https://myalbum.com/album/hY2BevzbZumf/

 Bij interesse graag een mail naar zijn opvangvrouwtje Maureen via emailadres: opvanghonden@live.nl Graag wat motivatie en basis informatie zoals gezinssamenstelling, eventuele huisdieren (kattentest asiel ging goed, verder niet bekend), hoe u woont, de wandelomgeving, wat u wandelt, hoe de tuin of balkon omheind is. En hoe vaak en hoe lang Nozem bij u alleen thuis zou moeten zijn. Honden worden niet vastgehouden voor vakantie, ziekenhuisopname, werk, verbouwing, nog te zetten tuinomheining of wat voor reden dan ook dus graag enkel reageren als u ook daadwerkelijk een hond kunt hebben.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.