Pagina's

zaterdag 11 augustus 2018

ter adoptie Psikus

Gecastreerde mix reu met ruwharige pluk vacht, middelmaat maar wat korter op de poten, schofthoogte 47cm. Geboren schatting 1 sep 2004 Dus 13 bijna 14 jaar oud. Knuffel, sociaal, kan waaks aanslaan maar meest rustig en evenwichtig.Wordt blij van lijn en loopt voorbeeldig mee.
Foto album Psikus in opvang: https://myalbum.com/album/aA8IkJbv4oIo
Foto album Psikus in Polen: https://myalbum.com/album/tqxuYMSI4h6c
Adoptiebijdrage euro 275. Verwachtte kosten: gebitsreiniging. Psikus is ge├źnt, gechipt, ontwormd.Psikus werd gevonden op straat door tienermeisjes die hem naar het asiel brachten. Ze zeiden nog dat ze het zo een lieve aardige hond vonden en dat ze hoopten dat deze lieverd (toen op 3 jaar geschat) snel een fijn thuis zou vinden als zijn baasje niet zou opdagen........ Dat was 10 jaar geleden!!!!!!!!!!!!!!!! Poolse Psikus leefde 10 jaar in een kennel waarvan 9 jaar gekoppeld aan een lief teefje Vasia op wie hij gek was. Die had er ook 10 jaar asiel op zitten toen ze eerder dit jaar geadopteerd werd. Waren eerder bezoekers niet gewenst werd 2 jaar geleden het beleid omgegooid en een vrijwilligersnetwerk opgezet. 8 jaar lang had Psikus zijn kennel niet verlaten maar nu mocht hij weer eruit spelen op de speelweides en wandelingen met vrijwilligers door de omgeving. Omdat Psikus zo geweldig stabiel was en zo vriendelijk met alle mensen is hij ook met veel promotie activiteiten in de stad mee geweest. Ook kwam er een kindje regelmatig met haar papa langs om met hem te wandelen en te knuffelen. Maar hoe gek de vrijwilligers ook met hem waren en hoe ze ook hun best deden hem met foto's en door Psikus (spreek uit Psiekoesh) mee te nemen en overal te promoten..... een huisje werd voor hem niet gevonden. Nadat zijn vriendinnetje Vasia geadopteerd zagen ze Psikus verouderen. Het deed ze verdriet. Nog een winter in een onverwarmde kennel zou hij niet gaan trekken maar als hij een huis zou vinden dan kon hij mogelijk nog een paar fijne pensioenjaren genieten.
Dankzij stichting Esperanza Hoop voor Honden kon Psikus naar Nederland komen in opvang. Hij is hier nog maar net, maar wat is hij geweldig! Hij wordt blij als je de lijn pakt maar stopt bij elk hek en trekt niet met wandelen. Knuffels krijgen vindt hij heerlijk en hij geeft spontaan met zijn heerlijke grote neus dikke lebbers terug. Hij was duidelijk geen huis gewend en bleef de eerste 2 dagen na aankomst veel buiten of tilde in huis gewoon zijn poot op. Nu drie dagen later komt hij graag binnen en plast hij keurig buiten. Hij ontlast zich ook keurig aan de lijn.  Ook op zijn leeftijd kan hij met wat geduld in de eerste weken zeker een geweldige leuke makkelijke huishond worden. Ik ben nu al jaloers wie hem zal adopteren. Maar als hij plaatst kan er weer een ander zieltje komen.Bij interesse graag een mail naar zijn opvangvrouwtje Maureen via opvanghonden@live.nl Graag wat motivatie en basis informatie zoals gezinssamenstelling, eventuele huisdieren (sociale honden, zeker teven geen probleem maar andere dieren is niet bekend), hoe u woont, de wandelomgeving, wat u wandelt, hoe de tuin omheind is (we plaatsen hem enkel waar een omheinde tuin is)en hoe vaak en hoe lang Psikus bij u alleen zou moeten zijn. Zonder basis informatie is een eerste inschatting en antwoordmail niet mogelijk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.