donderdag 11 oktober 2018

ter adoptie Psikus

Gecastreerde mix reu met ruwharige pluk vacht, middelmaat maar wat korter op de poten, schofthoogte 47cm. 23 kilo. Geboren schatting 1 sep 2004 Inmiddels dus 14 jaar oud. Knuffel, sociaal, kan waaks aanslaan maar meest rustig en evenwichtig. Houdt niet van drukte of druk doen van kinderen en hoewel meest lief en dat hij ze echt kan aflebberen toch niet echt geschikt waar hij veel met kinderen om moet gaan, omdat hij soms door zijn hoge leeftijd toch even wat brommerig kan doen. De buurkinderen komen hier veel mee wandelen met de honden en dat vindt Psikus wel weer super gezellig en leuk. Hopelijk nu zijn gebit gesaneerd is dat hij zich stukke beter zal gaan voelen. Psikus slaapt gewoon los in de gang samen met Lady. Met haar samen kan hij ook prima even (tot 3 uur) alleen zijn. Vaak ligt hij nog te slapen als ik weer binnenkom. Hij moet begrijpelijk ook regelmatiger uit vanwege leeftijd en omdat hij hiervoor geen huishond was, maar is dan verder zindelijk.Wordt blij van lijn en loopt voorbeeldig mee. Op rustige tractorpaden loopt hij tegenwoordig los mee met de roedel.
Foto album Psikus in opvang: https://myalbum.com/album/aA8IkJbv4oIo
Foto album Psikus in Polen: https://myalbum.com/album/tqxuYMSI4h6c
Adoptiebijdrage euro 275. Gebit is 28 augustus gereinigd en er is een gebroken/gespleten kies getrokken. Psikus heeft wel een hartruis maar de narcose is gelukkig goed gegaan. Psikus kan prima wandelingen van 30-45 minuten aan maar heeft uiteraard niet meer de conditie om uren te wandelen. Psikus is ge├źnt, gechipt, ontwormd.Psikus werd gevonden op straat door tienermeisjes die hem naar het asiel brachten. Ze zeiden nog dat ze het zo een lieve aardige hond vonden en dat ze hoopten dat deze lieverd (toen op 3 jaar geschat) snel een fijn thuis zou vinden als zijn baasje niet zou opdagen........ Dat was ruim 10 jaar geleden!!!!!!!!!!!!!!!! Poolse Psikus leefde 10 jaar in een kennel waarvan 9 jaar gekoppeld aan een lief teefje Vasia op wie hij gek was. Die had er ook 10 jaar asiel op zitten toen ze eerder dit jaar geadopteerd werd. Waren eerder bezoekers niet gewenst werd 2 jaar geleden het beleid omgegooid en een vrijwilligersnetwerk opgezet. 8 jaar lang had Psikus zijn kennel niet verlaten maar nu mocht hij weer eruit spelen op de speelweides en wandelingen met vrijwilligers door de omgeving. Omdat Psikus zo geweldig stabiel was en zo vriendelijk met alle mensen is hij ook met veel promotie activiteiten in de stad mee geweest. Ook kwam er een kindje regelmatig met haar papa langs om met hem te wandelen en te knuffelen. Maar hoe gek de vrijwilligers ook met hem waren en hoe ze ook hun best deden hem met foto's en door Psikus (spreek uit Psiekoesh) mee te nemen en overal te promoten..... een huisje werd voor hem niet gevonden. Nadat zijn vriendinnetje Vasia geadopteerd zagen ze Psikus verouderen. Het deed ze verdriet. Nog een winter in een onverwarmde kennel zou hij niet gaan trekken maar als hij een huis zou vinden dan kon hij mogelijk nog een paar fijne pensioenjaren genieten.
Dankzij stichting Esperanza Hoop voor Honden kon Psikus naar Nederland komen in opvang. Hij wordt blij als je de lijn pakt maar stopt bij elk hek en trekt niet met wandelen. Knuffels krijgen vindt hij heerlijk en hij geeft spontaan met zijn heerlijke grote neus dikke lebbers terug. Hij was duidelijk geen huis gewend en bleef de eerste 2 dagen na aankomst veel buiten of tilde in huis gewoon zijn poot op. Na drie dagen kwam hij ook gewoon zonder hem te roepen uit zichzelf binnen en plast hij hij keurig buiten. Hij ontlast zich ook keurig aan de lijn. Inmiddels na drie weken is hij hier helemaal zindelijk. Wel verblijft hij vaak in de tuin, deels omdat dat misschien vertrouwd voelt maar ik denk ook omdat hij de grote roedel wat druk vindt. Binnen gaat hij gelukkig nu steeds vaker op een kleedje liggen. Dat is veel beter voor zijn oude botjes lijkt me. Hij heeft van zijn asieltijd in Polen eeltplekken op al zijn poten door de bestrating want hij woonde in buitenkennel met enkel een hondenhuisje maar geen binnenkennel, laat staan kleedjes en mandjes. Het is een schat maar ik hoop voor hem dat hij vlot door kan naar een wat rustiger plekje. Als hij plaatst kan er weer een ander zieltje komen. Want helaas zitten er heel veel oudjes in het asiel. Niet elk oudje daar kan nog reizen maar er zijn er nog heel veel die we zo graag een gouden pensioentje in Nederland gunnen en het zou geweldig zijn als we voor de winter invalt nog andere oudjes daar weg kunnen halen. Bij interesse graag een mail naar zijn opvangvrouwtje Maureen via opvanghonden@live.nl Graag wat motivatie en basis informatie zoals gezinssamenstelling (geen kindergezin), eventuele huisdieren (andere dieren is niet bekend, maar hij fixeert katten op straat), hoe u woont, de wandelomgeving, wat u wandelt, hoe de tuin omheind is (we plaatsen hem enkel waar een omheinde tuin is)en hoe vaak en hoe lang Psikus bij u alleen zou moeten zijn. Zonder basis informatie is een eerste inschatting en antwoordmail niet mogelijk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.