zaterdag 19 mei 2018

ter adoptie Nayara

Middelmaat mix ongeveer 50cm, gesteriliseerd teefje 1 jaar. Nayara is vanaf pup in asiel en moet echt alles nog leren. Heeft lief en zacht karakter net als haar nestjenootjes Amaya, Dani en Markus die hier al eerder in opvang zijn geweest. Nayara is de laatste van de "4 chiots". Haar nestgenootjes waren ook super lief met kindjes. Nayara is wat verlegen naar ze maar bezoekende kinderen zullen naar verwachting geen probleem zijn. Ook met katten verwacht ik met Nayara geen probleem. Ze heeft een kattentest gehad en heeft hetzelfde karakter als broer Markus die ook met katten woont.
Nayara heeft nog nooit in een huis gewoond maar doet haar best. Ze slaapt braaf in de bench de nacht door en kan ook even alleen thuis zijn. Wel ligt ze tussen hondjes Phuc en Bonny in. Nayara is nog niet zindelijk maar het gaat steeds beter. Aan de lijn oefenen was eerst paniek maar inmiddels loopt ze in de tuin goed mee en oefenen we na de oprit nu ook aan de weg. Rustig passerende auto's en fietsers zijn geen probleem maar ze is nog wel heel voorzichtig. Ze is niet geschikt nog voor een drukke wandelomgeving maar is wel al adopteerbaar voor wie het rustig met haar kan opbouwen. Een omheinde tuin is een must.
Nayara is heel vrolijk en knuffelig maar naar bezoek voorzichtig. Ze wil heel graag maar durft net niet. Blijf je rustig dan komt ze steun zoeken en wordt graag geaaid. Nayara is sociaal met alle honden groot en klein maar is erg onderdanig en snel onder de indruk. Hier in de roedel trekt ze zich erg op aan de kleine honden. Daar ligt ze graag tegenaan en speelt ze graag mee en die helpen haar over drempels heen. Plaatsing bij een kleinere hond zal dus zeker een grote plus zijn. Van grotere honden is ze wat onder de indruk en kan maken dat ze soms niet durft te komen. Met ze spelen durft ze niet goed. Ze kan met speeltjes spelen maar is hier vaak net iets te veel op de hoede om helemaal uit haar dak te durven gaan. Als een andere hond haar benadert laat ze het speeltje meteen weer los en loopt weg.
update 19 mei... Nayara durft nu vrij met speeltjes te spelen. Nayara is gesteriliseerd, gechipt, ge├źnt, ontwormd en getest op middellandse zeeziektes. Adoptiebijdrage stichting Esperanza Hoop voor honden is euro 275. Kosten anti ontsnappingstuig: euro 41
Nayara is werkelijk prachtig maar is cameraschuw waardoor het moeilijk is om foto's te maken die haar recht doen.
Foto album Spanje: https://myalbum.com/album/cNSJcbDTKIKn
Foto album opvang NL:  https://myalbum.com/album/Nle2dGTthQCh Bij belangstelling voor adoptie graag mailen naar haar opvangvrouwtje Maureen via opvanghonden@live.nl Graag wat motivatie en basis informatie zoals gezinssamenstelling, eventuele hond of andere huisdieren, hoe u woont, de wandelomgeving, wat u wandelt, hoe de tuin omheind is en hoe vaak en hoe lang Nayara bij u alleen zou moeten zijn. Zonder basis informatie is een eerste inschatting en antwoordmail niet mogelijk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.