dinsdag 15 mei 2018

ter adoptie Cedille

Gesteriliseerd teefje herderachtig (60cm schoft) 4 jaar (27 dec 2013)Zat sinds 16 januari 2016 in het asiel in Spanje. Gebracht omdat haar baasje geen tijd meer had voor haar. Nu in Nederland waar ze de naam Cedille kreeg naar haar halflange staart die met wat fantasie als een cedille erbij hangt door een oude verkeerd aangegroeide breuk. Ze kwam zo in het asiel en kan er gewoon mee kwispelen en zitten.
Cedille zat de afgelopen 2 jaar meest enkel in een kennel opgesloten en wil nu niets liever dan te gaan wandelen, maar trekt in haar enthousiasme wel en is dan sterk aan de lijn. Update: Inmiddels loopt Cedille keurig mee aan de lijn zonder trekken. Als ze wat lijntraining krijgt en langere wandelingen gaat maken dan zal dit hopelijk weer afnemen. Nu ze twee weken in opvang is kan ze ook waaks aanslaan bij bezoek en is ze typisch herder meer op de eigen roedel gericht. In huis rustig maar ze kan wel de aanrecht afstruinen dus hier en daar heeft ze na ruim 2 jaar asiel weer even terug wat opvoeding nodig. Ze lijkt verder zindelijk en slaapt braaf in een grote bench de nacht door. Ze kan ook prima dan alleen thuis zijn al zijn er wel andere honden nabij. Maar die lijkt ze niet echt nodig te hebben verder. Ze is vooral typisch herder baasgericht. Cedille is een grote knuffel die vermoedelijk slim is en graag zal leren. Een herder liefhebber zou hier een gouden maatje aan kunnen krijgen.
Bemiddeling stichting Esperanza Hoop voor Honden. Adoptiebijdrage euro 275. Cedille is gechipt, ge├źnt, ontwormd, gesteriliseerd en getest op Middellandse Zeeziektes. 
Cedille Spanje: https://myalbum.com/album/rZP0fLdA4rBl
Cedille in opvang: https://myalbum.com/album/tbVv14GBdRq2
Bij belangstelling voor adoptie graag mailen naar Cedille haar opvangvrouwtje Maureen. Het emailadres is opvanghonden@live.nl
Graag wat motivatie en basis informatie zoals gezinssamenstelling, eventuele hond of andere huisdieren, ervaring met honden, hoe u woont, de wandelomgeving, wat u wandelt, hoe de tuin omheind is en hoe vaak en hoe lang Cedille bij u alleen zou moeten zijn. Zonder basis informatie is een eerste inschatting en antwoordmail niet mogelijk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.