Pagina's

vrijdag 26 mei 2023

Pokémon beschikbaar

Pokémon is een vriendelijke Spaanse Bodeguero die met zijn blauwzwarte ooglapje erg stoer overkomt maar eigenlijk maar een klein hartje heeft en moeite heeft zich staande te houden in de grote roedel. Hij is sociaal met alle honden in de roedel en niet onvriendelijk, wel een enkele keer wat stoer maar hij kan ook wel met andere honden spelen. Echter hij lijkt niet echt wat met ze te hebben en te snakken naar een rustiger huisje als hond alleen. Nu trekt hij zich vaak wat terug maar als het rustig is dan komt hij juist graag voor een knuffel. Hij loopt heel goed mee aan de lijn maar vindt verkeer nog wat spannend. Mogelijk omdat hij al 1,5 jaar in een asiel kennel zat maar we weten ook niet hoe hij geleefd heeft omdat hij indertijd uit een dodingstation gered is waar ze honden na een wachttijd laten inslapen en niets noteren over de honden. We schatten hem op 7 jaar oud en hopen dat iemand hem de volgende 7 jaar van zijn leven nog gelukkig wil maken met wandelingen in een wat rustigere omgeving want het is verder wel een actief hondje en verder natuurlijk aandacht en knuffels.

Hij komt uit asiel dat leeg moest op honden vanwege een complete vernieuwing van het asiel en de installaties. De schattige honden waren geadopteerd maar Pokémon die geen aantrekkelijk uiterlijk heeft met zijn korte staartje en grauw aandoende vlekken was overgeschoten. De gemeente wilde de overgeschoten honden terug naar een dodingstation doen maar dat wil de rescue begrijpelijk niet. We hebben beloofd ondanks dat we vol zitten met een aantal honden te helpen zoals Pokémon die na 1,5 jaar asielkennel zo een zacht mandje en een liefdevol thuis verdiend. Hoewel vriendelijk naar kinderen is het geen kindergezinshond en zoeken we voor hem een wat rustiger huishouden. Met 39cm schouderhoogte/11,5 kilo zit deze Spaanse boerenfoks net tussen klein formaat en middelmaat in. 

Pokémon kwam urinebrandplekken op zijn pootjes, maar deze zijn al bijna helemaal genezen en daar hoeft een adoptant ook verder niets meer aan te doen.

Foto album Spanje:  https://myalbum.com/album/xXVCC5iH8fxw/

foto album Nederland: https://myalbum.com/album/zfTC9aj9CdNB/

Pokémon is gecastreerd, gechipt, geënt, ontwormd en getest op Middellandse Zeeziektes. Hij is dagelijks op afspraak in de opvang te Smilde te bezoeken.Adoptiebijdrage stichting Esperanza euro 345.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.