Pagina's

maandag 24 april 2023

Macey beschikbaar

Lief speels meisje van een jaar oud (geboren schatting 17-12-21). Onherleidbaar mixje 45cm dus geen grote herder maar slechts 10 kilo op de weegschaal. Een schatje met 1 oor hoog en eentje hangend en met aandoenlijk snoetje door haar centebakgebitje.

Ze is verlegen maar wil zo graag en gaat dan onderdanig kruiperig naar mensen toe en lacht verlegen waardoor je haar tandjes ontbloot ziet maar ze bedoelt dat juist heel lief. Ze werd in Spanje als 3 maands pupje gered uit dodingstation en naar een groot asiel gebracht waar ze is opgegroeid en heeft weinig gezien en geleerd. Maar ze wil zo graag!!!!!

 

Omdat het asiel geheel gerenoveerd moet, moest het terrein leeg en alle honden weg. De meeste werden geadopteerd maar Macey die, als was ze een pup nog alles moet leren en verlegen is naar mensen die ze niet kent, zat er nog. De gemeente vond dat de overgebleven honden dan maar naar een dodingstation moesten maar dat wilde de asielbeheerster natuurlijk niet. Ondanks dat we vol zitten hebben we gemeend met een aantal van de overgeschoten honden te helpen en zo is Macey naar Nederland gekomen. In de opvang moest ze een paar dagen wennen maar inmiddels snapt ze het ritme en komt ze zelf het huis in, is tuinzindelijk en komt graag een knuffel halen bij haar opvangvrouwtje. Ze is speels met andere honden en ze loopt graag met speeltjes in de bek. Of wat zij denkt dat speelgoed is want ze weet nog niet goed wat wel en niet mag.Ze loopt goed mee aan de lijn, ook als hond alleen.

Ze is inmiddels ook een paar keer mee geweest op de landelijke wandeling. Ze durft nog niet in de auto te springen (wordt erin getild) maar is verder niet auto ziek en wandelen met de roedel op onbekende landelijke plekken dat vindt ze leuk. Hier een filmpje waar ze genoot van het wandelen in de storm. Macey kan thuis mijn handschoenen van de verwarming jatten maar dit keer was het de wind die er mee vandoor ging. Gelukkig net niet in het water. Ze kan zowel bij andere honden als als hond alleen geplaatst. Macey moet nog veel leren maar bij geduldige baasjes die in kleine stapjes haar wereld vergroten heeft ze alle potentie om een heerlijk huishondje te worden.Macey is gesteriliseerd, gechipt, ge├źnt, ontwormd en getest op Middellandse Zeeziektes. Zij is dagelijks op afspraak in de opvang te Smilde te bezoeken. Adoptiebijdrage stichting Esperanza euro 345. Anti ontsnappingstuigje maat 2 euro 38,50

Foto album Macey Spanje: https://myalbum.com/album/BHF2dBWEm79FLg/

Foto album Macey Nederland:  https://myalbum.com/album/sMUSzTsLFNN5/

Bij interesse om Macey te adopteren dan graag een mail naar haar opvangvrouwtje Maureen via opvanghonden@live.nl Graag wat motivatie en basis informatie zoals gezinssamenstelling, eventuele huisdieren, hoe u woont, de wandelomgeving, wat u wandelt, hoe de tuin omheind is en hoe vaak en hoe lang Macey bij u alleen zou moeten zijn. Dan hebben we een beetje een beeld van uw situatie en kunnen we meedenken of Macey bij u kan passen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.