vrijdag 12 april 2024

Freek beschikbaar

Gecastreerde boerenfoks reu 46cm/11,5kg van 2 jaar oud. Een langzitter want hij was zo'n 4 maanden oud toen hij in opvang kwam voor herplaatsing en wacht al ruim 1,5 jaar op een nieuw thuis. Gewoon een Nederlandse hond met zoveel pech aan de start van zijn leven.Freek is een leuke middelmaat boerenfoks die vanwege zijn angst voor vreemden kansarm is op plaatsing. Heel sneu want Freek is eigenlijk heel gezellig en aanhankelijk. Een vrolijke speelse bink die zich goed vermaakt met zijn hondenvriendjes in de opvang. Helaas zijn de speelse honden allemaal geplaatst en mist hij dit jaar een echt speelmaatje in de roedel met meest oudjes. Esperanza helpt honden uit Nederland en het buitenland en heeft daarbij een zwak voor honden die wat extra hulp nodig hebben om een passend huisje te vinden. Zo ook Freek een Nederlandse boerenfoks die met 46cm/11,5 kg geen klein Jack russelkruisinkje is, maar een middelmaat hond! Freek had niet de juiste leeromgeving als pupje en heeft nood aan een stabiel thuis. Door omstandigheden heeft hij in zijn socialisatie fase geleerd dat vreemde mensen bedreigend zijn en is bang voor ze. Hij loopt wel mee aan de lijn en ontlast zich ook aan de lijn maar voorbijgangers (ook met honden) en bezoek is erg spannend. Een open sociaal maatje helpt hem meest goed om zijn angst voor bezoek te overwinnen en bij rustig bezoek uiteindelijk toch kennis te komen maken. Hij wordt daarom in principe enkel bij een andere hond geplaatst. Liefst een stabiele open hond die niet te klein is (Freek is wat lomp voor kleine hondjes). In puberangstfases af en toe een terugval en dan bleef hij toch liever blaffend op een afstandje bij bezoek. Adoptanten zullen er door heen moeten kijken dat er geen magische klik zal zijn. Ook kennismaken met vreemde honden kan spannend zijn; zeker als ze groter zijn. Aan nieuwe grotere opvanghonden is hij echter na een paar dagen gewend en speelt dan ook met ze.

Freek is niet breed plaatsbaar maar verdient het zo om eindelijk een eigen huisje te vinden. We denken aan een rustig huishouden in een rustige omgeving bij een stabiele evenwichtige hond die ook met hem wil spelen en een omheinde tuin zonder teveel buurtprikkels. Hij wordt niet als hond alleen geplaatst.  Hij wandelt wel regelmatig als hond alleen. Freek gaat graag mee in de auto en kan dan op rustige plekken ook loslopen.

. We helpen honden uit Nederland en het buitenland. Freek is een Nederlandse herplaatser. Geboren 07-03-22. Freek is gecastreerd, gechipt, geënt (en getiterd), ontwormd. Hij is dagelijks op afspraak in de opvang te Smilde te bezoeken. Freek is geen kleine Jack russel maar een middelmaat boerenfoks van nu al 46cm/11,6kg (en dus ook voor een boerenfoks aan de grotere kant). Adoptiebijdrage euro 345. Bemiddeling Esperanza Hoop voor honden. Anti ontsnappingstuig maat 2 euro 38,50 Foto album Freek: https://myalbum.com/album/Jn9PHWxxPmTM  

Na een jaar een nieuw foto album aangemaakt:  https://myalbum.com/album/2wEXhhpxVSyf/

Bij interesse om Freek te adopteren dan graag een mail naar Maureen via opvanghonden@live.nl Graag wat motivatie en basis informatie zoals gezinssamenstelling (geen kinderen gewend), wat over uw eigen hond, uw eventuele ervaring met bange honden, eventuele andere huisdieren (niet bekend met andere huisdieren), hoe u woont, de wandelomgeving, wat u met hem wilt wandelen, hoe de tuin omheind is en hoe vaak en hoe lang Freek bij u alleen zou moeten zijn.

Zonder basis informatie is een eerste inschatting en antwoordmail niet mogelijk. We streven ernaar om serieuze aanvragen binnen 24 uur te beantwoorden. Indien u geen antwoord heeft gehad dan mist de gevraagde informatie waarschijnlijk in uw mail. Bij reservatie worden de sites meteen bijgewerkt. Honden worden niet vastgehouden voor vakantie, ziekenhuisopname, werk, verbouwing, nog te zetten tuinomheining of wat voor reden dan ook dus graag enkel reageren als u ook daadwerkelijk een hond kunt hebben.Freek loopt op een rustig fietspad al los mee en negeert langskomende fietsers. Samen met Nara (reeds geplaatst) schattig in een mandje.Freek bijna 10 maanden, socialisatie bezoek die ook met hem wandelde. Hij deed het heel goed. Freek 11 maanden oud.

Vrolijke Freek heeft ook zijn 2e verjaardag in de opvang moeten vieren. Hij heeft gelukkig nog een heel leven voor zich en we hopen dan ook dat hij zijn 3e verjaardag en nog heel veel meer verjaardagen gewoon in een eigen thuis mag vieren met zijn baasje(s).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.