Pagina's

donderdag 19 juli 2018

ter adoptie LANGZITTER Guira

Thans in opvang Lippenhuizen te bezoeken. Guira leeft daar in een gemengde roedel en met katten en kinderenGuira is een vriendelijke 58cm grote dame die open op vreemde mensen afstapt voor een knuffel. Guira is een onherleidbare mix maar loopt kwispelend en gemoedelijk als was ze een labrador rond. Ze lijkt op een Senne hond maar vermoedelijk zit er ook een scheutje Spaanse mastin door Guira aangezien ze ook een heel zelfstandige kant heeft. Guira is geen sportieve hond maar wandelt wel heel erg graag. Op rustige plekken zonder wildprikkels kan ze los. Ziet ze een ree dan wil ze er wel achteraan. Guira rijdt braaf mee in de auto, is zindelijk en kan prima alleen thuis zijn.Hoewel ze beslist niet als een labrador eindeloos balletjes apporteert kan ze leuk spelen met een knuffel.
Guira is in Spanje op straat gevonden.Ze leek net pups gehad te hebben maar die werden niet gevonden en omdat ze niet veilig was heeft iemand haar uiteindelijk meegenomen en tijdelijk opgevangen. Helaas werd er na maanden opvang toch geen huis voor haar gevonden en kwam ze alsnog naar het asiel in Spanje.
Toen naar Nederland in opvang waar ze gek was op de kinderen van het opvanggezin. Ook de adoptanten geven aan dat ze gek is met hun kleinkinderen. Helaas anderhalf jaar later komt Guira (nu Sierra) terug voor herplaatsing omdat de gezondheidssituatie van haar baasjes is veranderd en ze nu niet goed meer voor haar kunnen zorgen en ze niet goed kunnen wandelen met haar. Guira is ongeveer 5 jaar oud. Ze is katten in huis gewend en gaat daar goed mee om. Vogels buiten echter wil ze jagen, dus met kippen zal ze niet kunnen. Ze was enig hond maar kan ook prima met andere honden al vindt ze het minder leuk als ze te druk zijn. Ze is meer op mensen dan op de roedel honden. Wel vindt ze de gezelligheid van het opvanggezin erg fijn en geniet daar met volle teugen van. Guira is een hond die echt een tuin nodig heeft. Ruimte in en om huis opdat ze ook kan rondscharrelen want nogmaals het is een zelfstandige eigenzinnige hond die ook af en toe haar eigen gang moet kunnen gaan. Bij haar adoptie gezin en opvanggezin is wel heel veel ruimte in en om huis, minder kan natuurlijk ook wel hoor maar ze is niet geschikt voor waar slechts een klein terrastuintje is. Ze is echter ook niet geschikt als erfhond. Ze wordt namelijk heel blij als je de riem pakt en geniet ontzettend van wandelen. Het is geen sportieve hond die kilometers moet maken maar ze is ook zeker niet geschikt voor een blokje om. Ze moet wel echt ook langere wandelingen maken op de dag.
Bemiddeling stichting Esperanza Hoop voor Honden. Guira verblijft in Friesland. Adoptiebijdrage euro 275. Guira is gechipt, ge├źnt, ontwormd, gesteriliseerd en getest op Middellandse Zeeziektes. Kunt u deze opgewekte dame mogelijk een passend thuis bieden?
Foto album met foto's Spanje, opvang Chantal en fotos van haar baasjes:

Bij interesse graag een mail naar opvanghonden@live.nl met wat basis informatie zoals gezinssamenstelling, eventuele huisdieren, woon en wandelomgeving, wat u wandelt en hoe groot de tuin is hoe deze tuin omheind is. En hoe vaak en hoe lang Guira bij u alleen zou moeten zijn. Dan kunnen we meedenken of Guira bij u past. Zonder basis informatie is een eerste inschatting en antwoordmail niet mogelijk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.